Saturday, June 25, 2016

Te-ai întrebat vreodată de ce au buzunarele blugilor capse ? Răspunsul nu îl vei ghici niciodată !!!

Blugii sunt unul dintre obiectele vestimentare indispensabile în zilele noastre. Fie că îi purtăm atunci când nu găsim ceva la îndemână să ne îmbrăcăm sau chiar în ocazii mult mai însemnate aceștia au devenit parte din viața oamenilor în secolul XXI. Dintre toate obiectele vestimentare se poate spune că blugii fac parte din categoria celor mai trainice produse vestimentare. Dar v-ați întrebat vreodată care este scopul capselor pe care aceștia le au prinse în special în jurul buzunarelor. Ei bine răspunsul îl veți afla în imaginile din videoclipul de mai jos.

În perioada Goanei după Aur din Statele Unite ale Americii în a doua jumătate a secolului XIX, blugii erau folosiți în special de către bărbații care munceau pe șantierele din acele timpuri. Fiind folosiți zilnic aceștia nu rezistau foarte mult și se descuseau sau rupea destul de rapid, până când într-o zi soția unuia dintre ei a apelat la un croitor pe nume Davis pe care l-a rugat să încerce să facă în așa fel încât pantalonii soțului ei să nu se mai rupă atât de ușor.

Ei bine Davis a stat și s-a gândit că acești blugi au nevoie de întărituri în zonele cele mai des supuse folosirii în special buzunarele. Astfel el a introdus capsele care să țină materialul și să nu se mai desprindă așa ușor. Se pare că ideea lui a fost un real succes blugii făcuți de acesta rezistând perioade îndelungate de folosire.

În industria producătoare de blugi cel care a introdus capsele pe piață a fost chiar celebrul Levi Strauss care preluând ideea de la Davis le-a pus în aplicare produselor sale vestimentare și a și înregistrat patentul pe ele la data de 20 mai a anului 1873. De atunci nu putem să spunem decât că blugii Levi's au făcut istorie.

Sursa: Youtube.com

No comments:

Post a Comment