Thursday, May 19, 2016

A Luat Un Topor Și A Început Să Lovească-n Piatra Cu Putere - Rezultatul ? Absolut FABULOS !!!

Un bărbat din Statele Unite ale Americii a reușit să impresioneze tot mapamondul cu realizarea lui. Milioane de utilizatori de internet și-au exprimat aprecierea la adresa lui atunci când au văzut ce a putut să facă dintr-o simplu bucată de piatră folosind după cum puteți vedea doar un topor, un ciocan și o daltă.

Dacă te uiți la prima poză poți spune că vezi bun bărbat care își varsă o furie abundentă asupra unui pietroi de dimensiuni imense. Cu toate acestea după mai multe lovituri de topor parcă ”opera” bărbatului începe să prindă puțin contur și să nu mai pară doar o acțiune barbară necontrolată.

Lucrurile continuă cu o mare atenție din partea acestuia la detalii după cum veți vedea el reușind să scoată trăsăturile unei femei în evidență cu ajutorul dalții și a ciocanului.

Toată lumea se întreabă dacă nu cumva în final sculptura care a ieșit are vreo însemnătate aparte pentru cel ce a făurit-o? Ei bine răspunsul vine chiar din partea acestuia cu ultima poză în care o femeie apare lângă opera acestuia, iar asemănarea este de-a dreptul izbitoare. Este mama lui, iar aceasta a fost metoda bărbatului de a-i recunoaște toate meritele pe care le-a avut în viața lui și a o face mândră de băiatul ei.

Sculptura în piatră este probabil una dintre cele mai vechi activități umane. În epoca de piatră aceasta cioplire a pietrei era utilă pentru făurirea uneltelor și a armelor ce foloseau pentru vânătoare. În timp însă această activitate a fost perfecționată și s-a ajuns la confecționarea unor obiecte de cult foarte bine estetizate. În ceea ce privește sculpturile care infățișează corpuri umane probabil cele mai celebre sunt cele din Grecia Antică acolo unde au fost descoperite adevărate capodopere din marmură ce erau reproduse la dimensiuni identice cu omul.

No comments:

Post a Comment