Monday, August 3, 2015

Un Român Erou În Italia - Uite Ce A Făcut Șoferul Asta De Tir !!!

În ultimii ani s-a vehiculat mai mereu ideea în unele țări ale Uniunii Europene că cetățenii proveniți din România ar fi un element nociv pentru societatea lor. Acest lucru l-am auzit cu preponderență în țări precum Italia, Spania, Anglia, Franța țări în care împotriva concetățenilor noștri s-au dus ample campanii de denigrare. Probabil unele nemulțumiri sunt complet justificate însă această idee de a generaliza este una total greșită iar în cele ce urmează vă veți convinge singuri din imaginile care au făcut înconjurul lumii despre povestea acestui român din Italia.

Un tânăr de 29 de ani a reușit să impresioneze întreg mapamondul dar mai ales pe locuitorii din întreaga Italie. Acesta se afla la volanul tirului pe care își câștigă existența departe de țara natală și a făcut o manevră curajoasă prin care a reușit să salveze viața unei fetițe aflate pe partea carosabilă în urma unui accident. Conștient că un alt autoturism o poate strivi pe micuță acesta a poziționat tirul în așafel încât nimeni nu a putut să treacă de el și a așteptat sosirea ambulanței.

Imaginile de supraveghere l-au surprins pe bărbat făcând toate aceste manevre dar el nu și-a dezvăluit identitatea. Familia fetiței auzind de întâmplare a făcut un apel la presă pentru a descpoeri cine a fost îngerul păzitor al copilului lor. Astfel că după câteva zile de investigații s-a aflat numele acestuia, Ion Purice. Acesta locuiește de trei ani de zile în Italia împreună cu familia sa și își câștigă existența fiind șofer de tir pentru o companie italiană.

Cazul acesta a sensibilizat întreaga suflare din Italia și nu numai imaginile ajungând să facă într-un timp foarte scurt înconjurul lumii. Se pare că trebuie să luăm aminte de la acest bărbat spiritul lui civic și de solidaritate și să încercăm să fim mai buni față de ceilalți indiferent dacă ne aflăm în țara natală sau într-o țară străină.

No comments:

Post a Comment