Sunday, August 2, 2015

Shanghai Maglev - Cel Mai Rapid Tren Din Lume !!!

În România una dintre problemele cele mai mari ale transportului feroviar o reprezintă infrastructura liniilor ferate și pe cale de consecință nu putem avea și noi trenuri performante de mare viteză capabile să străbată distanțele lungi într-un timp scurt în condiții de maximă siguranță și de confort sporit. Dar iată că în alte țări se poate așa ceva și în imaginile de mai jos veți vedea pentru prima oara cel mai rapid tren din lume.

Denumit Shanghai Maglev sau Shanghai Transrapid acesta este un tren care circulă pe levitație magnetică în celebrul oraș Chinezesc. Această linie este prima linie comercială de mare viteză pe levitație magnetică inaugurată în vreo țară a lumii. Construcția ei a început în anul 2001 și a fost dată în folosință chiar pe 1 ianuarie a anului 2004. Viteza de top în scopuri de călătorie este de aproximativ 431 km/h.

Cu toate acestea înainte de inaugurare mai precis în luna noiembrie a anului 2003 acesta a efectuat un teste ca și cursă necomercială atingând o viteză maximă de aproximativ 501 km/h. Lungimea unui astfel de tren care circulă prin metropola chinezească este de 153 de metri, lățimea de aproximativ 3,7 metri iar înălțimea de 4,2 metri.

Trenul este divizat în trei clase care pot însuma până la un maxim de 574 de călători. Shanghai Maglev a fost proiectat în pentru a uni în principal aeroportul internațional din metropolă cu celelalte zone ale orașului. Costurile la care s-a ridicat construcția acestuia au fost de peste 1,2 miliarde de dolari. Trenul a fost construit prin conlucrarea la proiect a 3 companii dintre care cea mai mare Siemens, iar liniile magnetice au fost proiectate și construite de către un constructor autohton.

No comments:

Post a Comment