Monday, August 3, 2015

Cele Mai INEXPLICABILE Accidente Aviatice !!!

Cine s-ar fi gândit la apariția primului obiect de zbor mai greu decât aerul că la peste un secol acesta va ajunge un mijloc de transport indispensabil pentru populația planetei. Probabil nimeni dar iată-ne ajunși aici în prima parte a secolului XXI în care avionul a devenit una dintre cheile civilizației actuale. Este mijlocul de transport cel mai rapid pentru a străbate distanțele lungi iar costurile nu sunt deloc insuportabile.

Cu toate că în dezvoltarea tehnologiilor aeriene și mai ales a aparatelor de zbor moderne s-a pus întotdeauna accentul pe siguranța pasagerilor încă nu s-a ajuns și probabil nu se va ajunge niciodată la perfecțiune în acest sens. O eroare de construcție sau o eroare umana întotdeauna va exista și atunci vor exista și incidente neplăcute. Unele dintre cele mai inexplicabile astfel de accidente aviatice vă sunt prezentate pe scurt în materialul ce urmează.

În istoria aviației inventatorii și primii care au efectuat un zbor cu avionul sunt considerați Frații Wright. Aceștia au reușit conform propriilor mărturii la 17 decembrie 1903 să zboare cu avionul, cu toate acestea ei nu au putut prezenta niciodată o dovadă clară a zborului ba mai mult aceștia nu și-au prezentat avioanele și nu au efectuat zboruri publice cu ele până în anul 1908.

La 18 martie anul 1906 inventatorul român Traian Vuia reușește primul său zbor cu avionul denumit de el Vuia 1.Acesta este consemnat ca primul zobr din lume cu un aparat mai greu decât aerul din moment ce asupra performanței fraților Wright planează suspiciuni că cele declarate de ei ar fi pure invenții și că de fapt aceștia au copiat între timp aparate asemănătoare apărute în acea perioadă a pionieratului în ceea ce privește avionul.

No comments:

Post a Comment