Tuesday, August 4, 2015

Cel Mai Periculos Drum Din Lume !!!

Cei mai mulți șoferi dintre dumneavoastră vor dori să afle care este acest drum probabil din curiozitate sau ca să compare cu drumurile periculoase de pe la noi ori cele pe care le-au străbătut de-a lungul timpului în alte zone ale lumii. Așadar iată în imaginile de mai jos care este de fapt cel mai periculos drum din întreaga lume.

Localizat în partea de central vestică a zonei de coastă norvegiene, drumul Atlantic așa cum este el denumit este o porțiune de drum de aproximativ 8 kilometri, mai precis 8274 metri, și face parte din drumul național norvegian numărul 64. Această porțiune este una dintre cele mai mari atracții turistice ale Norvegiei. Majoritatea celor ce ajung în această țară sunt curioși să vadă dacă chiar așa este și acest drum este cel mai periculos.

Drumul conține nu mai puțin de 8 poduri cu o lungime totală de aproximativ 900 de metri. Construcția acestuia a fost demarată în vara anului 1983 și a fost nevoie să treacă 6 ani de zile pentru a fi finalizată.Acest drum unește orașele Kristiansund și Molde. Aspectul de roller coaster al acestuia, curbele, podurile și priveliștile fenomenale ce ți le poate oferi străbaterea lui au făcut din el drumul favorit al celor amatori de călătorii cu mașina și al motocicliștilor.

În timpul construcției acestuia lucrările au fost îngreunate de nu mai puțin de 12 uragane.Suprafața de rulare este asfalt și costul total al construcției a fost de nu mai puțin de 122 de milioane de coroane norvegiene.Dacă ajungeți vreodată în Norvegia nu trebuie să ratați acest drum și țineți minte să vă luați și o cameră cu dumneavoastră pentru că imaginile pe care le puteți surprinde aici sunt de-a dreptul unice, întregul design al acestuia fiind conceput chiar în funcție de priveliștea din jur.

No comments:

Post a Comment