O vorbă din înțelepciunea poporului spune că ”A greși este omenește”. Lucrul acesta este cât se poate de adevărat având în vedere că nimeni nu poate afirma că nu a greșit niciodată. Ceea ce este cu adevărat regretabil, din păcate, este faptul că această vorbă din popor pentru mulți nu mai este valabilă atunci când cei din jurul lor greșesc.
O învățătoare a vrut să le arate elevilor săi care trebuie să fie comportamentul unei persoane față de o altă persoană care greșește în fața sa. Pentru asta s-a gândit l-a un mic joc chiar în timpul orei de curs.
La ora de matematică învățătoarea le-a scris elevilor săi ”Tabla înmulțirii cifrei 9”
9 x 1 = 7
9 x 2 = 18
9 x 3 = 27
9 x 4 = 36
9 x 5 = 45
9 x 6 = 54
9 x 7 = 63
9 x 8 = 72
9 x 9 = 81
9 x 10 = 90
Imediat cum a terminat de scris aceasta a lăsat creta la tablă și s-a întors cu fața spre elevii ei. Cei mai mulți dintre ei râdeau pentru că scrisese prima ecuație greșit.
Învățătoarea le-a spus apoi ” - Am scris intenționat prima ecuație grețit pentru că am vrut să primiți o lecție extrem de importantă. Am vrut să vedeți cum se va comporta lumea cu voi. Chiar dacă am scris corect nouă din cele zece ecuații nimeni nu m-a felicitat pentru acest lucru, toți ați râs și m-ați criticat pentru doar o singură greșeală.”
”- Chiar dacă faci un bine oamenilor din jurul tău, și poate îl faci în mod repetat, aceștia te vor critica la prima ta greșeală. Nu te descuraja! Ridică-te deasupra criticilor și a râsului lor încearcă să faci bine în continuare.”
No comments:
Post a Comment