Wednesday, September 14, 2016

Ce Se Întâmplă Când O Barcă Ia Foc La 420 Km/h Pe Apă !!

Sporturile de viteză sunt unele dintre cele mai spectaculoase fie că vorbim de cele motorizate sau nemotorizate. Cursele de mașini precum Formula 1, Nascar sau cele de motociclete precum Campionatul Mondial Moto GP sunt printre cele mai urmărite evenimente din întreaga lume. Pentru categoria celor nemotorizate am putea invoca cursele de ciclism sau cele de patinaj viteză unde viteza se obține prin forțe prorpii de participanți.

Din prima categorie a sporturilor de viteză motorizate am ales un incident ce demonstrează că pe cât de spectaculoase sunt aceste evenimente pe atât de periculoase. Așadar avem în față o cursă clasică de acum de drag pe apă cu bărci de mare viteză ce pot să atingă peste 400 de kilometri pe oră. De altfel incidentul petrecut are loc la 420 km/h și doar o minune a făcut ca cel ce pilota această barcă să mai trăiască și astăzi.

Pe filmare se observă cum cele două ambarcațiuni pleacă cu o viteză ca din tun spre linia de sosire. Dar ceva ciudat se întâmplă în momentul în care una dintre acestea ia un avans mult prea mare pentru cei câțiva metri parcurși. Se pare că pilotul ei a solicitat motorul la maxim și a ajuns la o viteză de peste 400 km/h în mai puțin de 10 secunde ceea ce a făcut ca ambarcațiunea să ia foc în partea din spate a ei.

Nu au trecut decât câteva secunde de la declanșarea incendiului că totul s-a transformat într-un morman de fiare datorită dezechilibrului creat. Din fericire cel aflat la cârma bărcii a scăpat ca prin minune cu traumatisme severe dar se pare că medicii au confirmat că starea lui incepe să se îmbunătățească ceva la câteva zile după accident.

Sursa: Youtube.com

No comments:

Post a Comment