Monday, September 5, 2016

Cel mai RAPID mod să înmulțești - Asta SIGUR nu ai învățat la școală !

Toți am trecut prin perioada școlii elementare când am învățat să scriem, să citim și primele noțiuni de bază ale matematicii. Ei bine ceea ce veți vedea în imaginile din videoclipul de mai jos are legătură cu matematica de bază dar cu siguranță nici unul dintre voi nu a învățat așa ceva la școală. Priviți așadar o metodă simplă de a efectua tabla înmulțirii fără a greși în nici un moment pentru că totul are o logică.

Bărbatul acesta ne va arăta așadar cum să înmulțim cifra nouă cu numerele de la unu la zece fără să calculăm ci doar cu o regulă extrem de simplă. Mai precis în partea superioară și inferioară avem 9 înmulțit cu 1 egal 9 și 9 înmulțit cu 10 egal 90, iar de-abia după aceea începe magia. De sus până jos de la 9 înmulțit cu 2 până la 9 înmulțit cu 9 putem scrie cifrele de la 1 la 8 în ordine.

De partea cealaltă a doua cifră a fiecărui rezultat va fi tot una de la 1 la 8 dar scrisă în mod descrescător. După ce le veți potrivi exact cum vă este arătat și în imagini veți vedea cât de simplu este să înmulțești și să te distrezi în același timp. Modul acesta poate fi unul extrem de util în a îndruma un elev la început de drum dar din păcate la noi nu se caută să se învețe și prin metode distractive.

Matematica este una dintre științele cele mai complexe și cele mai studiate încă din cele mai vechi timpuri. Cuvântul matematică de altfel își are originile în cuvântul grecesc ”mathema” care seminifică ”învățare, studiu”. Cele mai bechi semne ale matematicii apar în zona Republicii Democrate Congo și datează de peste 22000 de ani. De atunci dezvoltarea acestei ramuri a fost un efort continuu a unor minți strălucite apărute de-a lungul mileniilor

Sursa: Youtube.com

No comments:

Post a Comment