Tuesday, September 13, 2016

Ce Se Întâmplă Când Apeși Pe O GRENADĂ Cu O Presa Hidraulică !

Acest tip de experiment trebuie să vă menționez de la început că nu trebuie să-l încercați acasă. Motivul este destul de simplu orice om normal la cap nu vrea să riște să-și distrugă locuința și cel mai probabil nici un alt loc pentru ceva ce poate să urmărească făcut de alții. Așadar veți urmări în imaginile din videoclipul de mai jos unul dintre cele mai interesante experimente pe care le-ați putut întâlni până acum.

Grenada este un proiectil cu o greutate extrem de redusă care se poate amorsa doar voluntar și care de obicei este aruncată cu mâna sau de un dispozitiv special conceput. Această armă este compusă din două părți la fel de importante și anume corpul metalic și încărcătura explozivă. Când are loc explozia corpul acesta metalic se sparge în așa fel că bucățile rezultate devin proiectile. Denumirea grenadei vine chiar din limba spaniolă de la cuvântul ”granada” ce în traducere liberă înseamnă ”rodie”. Probabil denumirea a fost atribuită acesteia datorită asemănării care există între ”proiectilele” rezultate în urma exploziei grenăzii și semințele rodiei care atunci când sunt desfăcute parcă ”evadează” asemănător din fruct.

Presa hidraulică este utilajul care cu ajutorul unui cilindru hidraulic reușește să genereze o forță de compresie. Aceasta înlocuiește cu succes o presă de tip mecanic prin simplul fapt că poate să genereze constant o forță de presiune egală pe tot parcursul ciclului pe când la cea mecanică forța maximă se atinge doar în partea inferioară a acestuia.

În zilele noastre presa hidraulică este unul dintre cele mai folosite utilaje în mai toate industriile astfel că importanța ei este una ridicată și probabil în următorii zeci de ani aceasta va rămâne în continuare cu acest statut până cine știe ce ”mașinării” vor mai fi inventate.

Sursa: Youtube.com

No comments:

Post a Comment