Tuesday, October 4, 2016

IMAGINI INCREDIBILE - Cum Arăta Bucureștiul În Anul 1961

Bucureștiul nostru drag căruia ne place să îi spunem cu mândrie ”Micul Paris” pare din ce în ce mai aglomerat în zilele noastre. Avansul tehnologiei își spune cuvântul și parcă la tot pasul trebuie să vedem ceva motorizat sau ceva care să ne amintească de faptul că ne aflăm în secolul 21. Ei bine după cum veți vedea capitala noastră nu a fost ceea ce este azi dintotdeauna și au existat chiar și vremuri în care liniștea și calmul predomina în viața de zi cu zi a Bucureștiului.

Englezii de la ”British Pathe” sunt autorii unor documentare de acum extrem de cunoscute în zilele noastre despre România anilor comuniști. Aceștia au montat o mulțime de documentare despre țara noastră nu cu gândul de a o critica cum am fost obișnuiți în ultimii ani din partea străinilor ci cu gândul de a promova frumusețile ei și de a-i determina pe turiști să facă vizite într-o țară plină de minunății.

Odată cu vizionarea acestui videoclip parcă te cuprinde calmul vremurilor încă de la primelor cadre. Era o atmosferă de liniște, oamenii nu tulbura liniștea orașului și erau mai degrabă preocupați de bunăstarea lor sufletească decât de cea materială. Tot orașul după cum se vede era cuprins de flori, fie că vorbim de cele de la florăresele din piețe care pur și simplu îți luau ochii, dar și de cele plantate de lucrătorii în gospodărirea urbană care înfrumusețau parcurile și zonele cu verdeață.

Era o atmosferă boemă și la cei aproximativ 1,5 milioane de locuitori nu părea că va fi vreodată ce este acum, o aglomerare de-a dreptul obositoare uneori. Statuile cu conducătorii comuniști erau la ordinea zile dar acest lucru nu părea să îi afecteze în vreun fel pe locuitori care se relaxau la grădinile și ștrandurile vremii. Dacă ți-au plăcut și ție aceste imagini, distribuie-le mai departe și prietenilor tăi.

Sursa: Youtube.com

No comments:

Post a Comment