Sunday, October 9, 2016

S-a Acordat Primul CARTONAȘ VERDE În Fotbal ! VEZI Aici MOTIVUL Pentru Care Jucătorul L-a Primit !

Când credeai că le-ai văzut pe toate în fotbalul mondial, te trezești evident că se întâmplă ceva și mai ciudat. Acest lucru poate fi catalogat acordarea primului cartonaș verde din istoria ligilor profesioniste de fotbal. Cartonaș verde? Stai așa nu erau doar cartonașul galben și cartonașul roșu? Ei bine în imaginile pe care le vei vedea în videoclipul de mai jos vei descoperi și motivul pentru care un jucător poate primi un asemenea cartonaș.

Deși sancțiunile din fotbal s-au înăsprit în ultima vreme și nu mai sunt tolerate sub nici o formă gesturile nesportive Liga Italiană de Fotbal a simțit nevoia să aducă ceva nou în fenomen și a introdus un nou tip de ”cartonaș” acordat jucătorilor în timpul meciurilor. Deși întotdeauna aceste cartonașe au fost văzute ca niște lucruri rele mai ales că ele veneau ca sancțiuni în urma acțiunilor jucătorilor, ei bine de data aceasta carrtonașul verde vine ca o premiere pentru acei jucători care nu au uitate că spiritul fair-play-ului este mult mai important decât miza jocului.

Așadar în Liga B din Italia a fost introdus pentru prima dată în fotbalul profesionist acest cartonaș iar la finalul sezonului jucătorul care va însuma cele mai multe cartonașe verzi va primi un premiu încă neanunțat dar care se pare că va fi destul de substanțial, astfel încât să îi determine pe participanți să fie cât mai corecți pe terenul de joc.

Primul jucător care a primit un asemenea cartonaș este Cristian Galano de la echipa italiană de Serie B, Vicenza. El a fost recompensat de arbitru pentru faptul că a recunoscut că a primit eronat un corner. Arbitrul nu are încă asupra lui asemenea cartonașe dar la finalul partidei pe foaia de joc numele jucătorului este trecut în dreptul cartonașelor verzi. Această regulă a cartonașelor verzi vine într-un context în care fotbalul italian este zguduit de un scandal recent în care a fost implicată echipa Catania ce se pare că ar fi avut legături puternice cu mafia pariurilor și ar fi făcut numeroase blaturi.

Sursa: Youtube.com

No comments:

Post a Comment