Saturday, October 17, 2015

NU o să te mai ATINGI de SHAORMA după ce vei vedea ASTA !!!

Este bine știut faptul că românii sunt mari amatori de shaorma. De altfel în ultimii ani afaceride din această categorie au explodat apărând shaormeriile ca ciupercile aproape la fiecare colț de stradă. După ce veți vedea imaginile din videoclipul de mai jos sunt convins că măcar în mental aceasta va pierde din popularitatea pe care o are și nu va mai fi la fel de apreciată ca și până acum asta nu datorită rețetei schimbate ci datorită ingredientelor și condițiilor de preparare.

Se estimează că zilinic se consumă în România aproximativ 1 milion de astfel de preparate, unii sceptici consideră că această cifră este ușor exagerată însă cu certitudine chiar dacă nu este reală ea se învârte în jurul acestei valori. Ca orice produs pe lângă vocile pro există și păreri contra acesteia cum ar fi cele referitoare la faptul că dacă este consumată în mod regulat aceasta are același efect ca orice mâncare fast food și anume duce la obezitate și afectează sănătatea organismului odată cu aceasta.

În acest reportaj se poate vedea cum primarul sectorului 4 a fost personal într-un control la o unitate care produce acest aliment și lucrurile pe care le-a găsit acolo nu au fost cea mai bună reclamă pentru produs. Se pare că în această unitate carnea veche de câteva zile era reîncălzită chiar dacă prezenta urme de mucegai și amestecată cu cea nouă în shaorma clienților.

Condițiile de preparare erau de asemenea sub orice critică. Ligheanele în care se amesteca și se condimenta carnea erau din plastic sparte și depozitate pe jos ceea ce făceau posibilă cu ușurință contaminarea cărnii cu diferite bacterii care puteau fi dăunătoare sănătății clienților.

No comments:

Post a Comment