Thursday, October 29, 2015

Imagini Spectaculoase - Cum se făceau și se puneau lentilele de contact în anul 1940 !!!

În ziua de azi tot mai multe persoane aleg să poarte în locul clasicilor ochelari, lentile de contact. Acestea sunt ușor de aplicat și pe lângă aceasta te ferește de vechiul compex al persoanelor aclea de a fi catalogați ”ochelariști”. Așdar dacă vrei să îți corectezi vederea sau îți dorești să faci pauză de la purtatul ochelarilor le poți folosi cu încredere simplu și ușor.

În imaginile din videoclipul de mai jos vei vedea însă începuturile utilizării lentilelor de contact și vei constata o diferență de la cer la pământ în ceea ce se întâmpla atunci de la fabricarea lor până la aplicarea persoanelor și ceea ce se întâmplă astăzi. Vă avertizăm că imaginile din videoclip vă pot afecta emoțional.

Filmarea a avut loc în anul 1948 într-un centru oftalmologic specializat. Se poate observa procedura care era respectată pe vremea aceea. Mai întâi pacientului i se lua forma ochiului cu ajutorul unui mulaj care era aplicat pe suprafața exterioară pe viu. Lentilele erau mai apoi confecționate de către un tehnician specialist după forma acelui mulaj.

După ce erau bine șlefuite cu un aparat special pentru a nu îl deranja pe pacient în timpul când le purta, șentilele erau mai apoi aplicate de către mediucl specialist pe ochii pacientului dar se poate observa și din imagini că ochiul avea de suferit destul de mult de pe urma utilizării acestora asta pentru că nu aveau dimensiunile mici pe care le au în ziua de azi și

No comments:

Post a Comment