Friday, June 12, 2015

Vezi Cum S-a Prezentat O Elevă Obraznică La Examenul de Bacalaureat

Respectul pentru instituția Școlii în România pare că se pierde din ce în ce mai repede .Asta o putem vedea și mai jos prin imaginile cu o elevă venită la examenul de bacalaureat fără nici cea mai mică urmă de rușine îmbrăcată într-o ținută mai mult decât provocatoare.

Scena cu pricina s-a întâmplat într-unul dintre cele mai cunoscute licee din Sfântul Gheorghe și a avut-o protagonistă pe eleva de clasa din clasa a 12-a , Anca Mihăilă care se pare că nu a înțeles că la școlă indiferent dacă sunt ore de clasă sau examene tinuta care trebuie adoptată de elevi trebuie să fie una cât se poate de decentă fără să îi deranjeze pe colegii din jur sau pe profesori.

Deși ar fi fost îndreptățiți să nu o lase să continue examenul în condițiile existente totuși profesorii au vrut să nu creeze un precedent periculos și i-au iertat fetei gestul nepotrivit de a venit imbrăcată într-o astfel de ținută lăsând-o să-și susțină în continuare examenul de aptitudini la care s-a prezentat. Probabil totuși că dacă ar fi fost într-o țară unde regulile erau mai stricte și nu se tolera această batjocură la adresa sistemului de învățământ tânăra în cauză ar fi fost invitată să părăsească sala de examen și să se prezinte la următoarea sesiune de examinarea într-o ținută adecvată activității desfășurate.

Un caz asemnănător s-a petrecut anul trecut în Marea Britanie când tot o elevă aflată în ultimul an de studiu la liceu a fost trimisă de urgență acasă și amendată deoarece s-a prezentat la orele de curs într-o ținută complet neadecvată care i-a scandalizat în primul rând pe profesorii din colegiu dar chiar și pe mulți dintre elevii acestuia. Așadar aviz celor care se ocupă de sistemul nostru de învățământ pentru trasarea unor reguli clare în ceea ce privește decența ținutei elevilor și de încercare a respectării acestor reguli.

No comments:

Post a Comment