Una dintre cele mai mari orori pentru șoferi o reprezintă teama de radar.De ce această teamă? Pentru că de cele mai multe ori ești surprins de el atunci când te aștepți mai puțin și în momentul acela nu prea mai ai cum să îți repari greșeala și te alegi mai mult ca sigur cu o amendă destul de frumoasă. Iată în rândurile de mai jos câteva sfaturi de care trebuie să țineți cont în momentul în care sunteți opriți de radarul poliției pentru că ele vă pot scăpa de amendă
1. În clipa în care sunteți oprit de către echipajul de poliție pentru depășirea vitezei legale puteți cere legitim să vi se prezinte un certificat de omologare al aparatului de tip radar care să fie emise de Biroul Român de Metrologie precum și un buletin de verificare metrologică care să se afle în perioadă de valabilitate.Pe lângă acestea două puteți solicita și autorizația de operare a aparatului radar pe numele celui care încheie procesul verbal. Dacă Oricare dintre aceste acte nu pot fi prezentate de către polițist atunci procesul verbal este nul dacă ați precizat absența lor la rubrica alte mențiuni.
2.În cazul aparatului de radar mobil polițiștilor le este interzisă pornirea și utilizarea lui atunci când sunt în mers foarte aproape de dumneavoastră. Cum vă puteți da seama de aceasta? La vederea fotografiei ar trebui in partea de jos spre stânga să apara litera T iar in dreptul ultimei cifre din viteza înregistrată de aparat se află o dungă albă. Totodată conform normelor legale aparatul de radar mobil nu trebuie scos de pe suport orice înregistrare neconformă cu aceste norme fiind considerată nulă.
3.În ceea ce privește aparatele radar din tipul celor staționare acestea nu au voie să fie amplasate la o distanță de minim 200 metri de sursa unei radiații puternice electromagnetică cum ar fi stâlpii de radio, cei de telefonie mobilă sau chiar mai des întâlnite instalații electrice de mare tensiune. Faptul că aparatul radar este în apropierea unei astfel de surse se poate sesiza pe fotografie.
4.Atunci când la contestația în instanță Poliția depune probe de tip foto iar în acestea apar două sau mai multe autovehicule atunci verificați dacă de la prima la a adoua poză distanța scade pentru că în acest caz nu autovehiculul dumneavoastră avea viteza cea mai ridicată și atunci sunt încălcate mai mult ca sigur normele legale care prevăd că nici o măsurătoare nu poate să fie admisă ca probă dacă mai multe autoturisme rulează simultan neputând astfel să fie identificat clar autoturismul vizat de aparatul radar.
Si baza legale unde sunt prevazute toate acestea de ce nu ai mentionat-o? Sau cumva nu exista? Nu trebuie sa scrii prostii sa nu adormi, pur si simplu ai putea face miscare ;)
ReplyDelete