Tuesday, June 9, 2015

Medicii Au Rămas ȘOCAȚI Când Au Văzut Ce Are Băiețelul Asta În Gură

Un adolescent în vârstă de 17 ani din India s-a prezentat la o clinică dentară din orașul Mumbai deoarece prezenta o umflătură în falcă. Când l-au consultat medicii de acolo și s-au uitat în gura acestuia au constatat că au de aface cu cel mai ciudat caz din instorie în materie de stomatologie.

Ce au descoperit mai exact in gura tânărului Ashvik Gavai ? În ciuda faptului că un om normal ar trebui să aibă la vârsta maturității un număr total de maxim 32 de dinți, băiatului acesta i s-au găsit nici mai mult nici mai putin de 232 de dinți de diferite forme și diferite dimensiuni.

Deși impactul emoțional a fost extrem de mare la vederea unei asemenea minunății în gura pacientului medicii nu s-au pierdut cu firea și au hotărât ca după terminarea tratamentului de ameliorare a durerilor acestuia să îl opereze pentru a îi îndepărtat dinții care erau în plus și a îi reda acestui tânăr o viață normală fără dureri și fără alte neplăceri.

Operația a fost una destul de dificilă și a durat nu mai puțin de șapte ore, timp în care i-au fost îndepărtați. Procedeul medicilor de îndepărtare a lor a fost unul cât se poate de rudimentar după ce au deschis tumoarea am folosit clasica daltă și ciocan pentru rezolvarea integrală a problemei.

În final totul a fost un succes și băiatul a putut să își reia viața normală fără ca nici măcar să fi fost în gura lui urma acelor dinți care i-au adus atâtea neplăceri.

Anomalia de care suferea tânărul Ashvik se numește Hiperodontie și se caracterizează prin excesul numărului de dinți . Acest caz este mai rar întâlnit decât hipodontia care se caracterizează prin absența unui număr semnificativ de dinți.Deși au mai fost cazuri în care s-au descoperit chiar și până la 100 de dinți în plus în gura unui pacient cu hiperdontie acesta rămâne de departe cel mai mare anomalie de acest tip descoperită la om.

No comments:

Post a Comment