Probabil că pentru mulți dintre dumneavoastră o întrebare de tipul ”Câte luni are un an?” este de-a dreptul hilară și nu își are rostul însă pentru anumți compatrioți se pare că aceasta este o întrebare cât se poate de dificilă și mulți dintre cei intervievați au avut mari dubii care ar fi răspunsul corect.
Răzvan Anghelescu este celebru pe spațiul internetului autohton deoarece rubrica sa Vax Populi prezintă unele dintre cele mai amuzante interviuri din câte s-au făcut la noi. Acesta cutreieră în lung și în lat comunele și satele prahovene în căutarea de noi victime care în urma întrebărilor sale cu totul și cu totul banale să răspundă cât se poate de hilar.
Asa este cazul și în imaginile de mai jos când sătenii care răspund întrebărilor sale au reacții în primul rând amuzante la auzul întrebării iar apoi răspunsurile acestor vin să completeze imaginea de-a dreptul hilară a tot ce se petrece în zona rurală românescă.
În cele ce urmează vă vom prezenta câteva date de interes general, date care vor veni în lămurirea răspunsului întrebării banale pusă de reporterul nostru. î
Anul calendaristic conform calendarului gregorian este anul ce are ca zi de început data de 1 ianuarie iar ultima lui zi este pe 31 decembrie. Durata acestui an calendaristic este de 365 de zile într-un an normal și de 366 de zile într-un an bisect. Anul calendaristic este divizat în 12 luni care sunt numite după cum urmează: Ianuarie, Februarie, Martie , Aprilie, Mai, Iunie, Iulie, August, Septembrie, Octombrie, Noiembrie, Decembrie.
Convențiile internaționeale au făcut ca anul calendaristic să se compună dintr-un numîr natural de zile și anume 365 și 366. Odată cu adoptarea acestor unități de măsură a timpului anul astronomic a putut fi sincronizat cu cel calendaristic.
No comments:
Post a Comment