Tuesday, June 30, 2015

Nu te mai saturi privind la clipul asta !!! Cum se fac bomboanele manual !!!

Bomboanele sunt considerate bucuria copiilor, dar când acestea sunt aduse la gradul de artă fiți convinși că nici adulții nu se dau la o parte din a savura aceste dulciuri delicioase. Dar oare v-ați întrebat vreodată cum sunt manufacturate acestea?

Dacă nu aveți un răspuns la întrebarea de mai sus vi-l dăm noi. În imaginile din videoclipul prezentat veți putea vedea un amplu proces de producție a bomboanelor personalizate manual.Acest proces durează în realitate 3 ore dar clipul a fost editat și restrâns la 9 minute pentru cei mai nerăbdători dintre dumneavoastră.Chiar și așa în cele 9 minute veți descoperi lucrui uimitoare despre cum se fac bomboanele manual în centrul orașului Montreal din Canada.

Bomboana este considerată un produs de cofetărie de dimensiuni reduse și care este fabricat în principal din sirop de zahăr aromatizat și amestecat cu diferite arome.

Deserturile au apărut încă din vremurile preistorice când indivizii ce trăiau prin peșteri mâncau mierea direct din stupul albinelor.Odată cu avansarea civilizației în Egiptul Antic și China Antică oamenii au ajuns să îmbrace diferite tipuri de fructe mai ales cele de dimensiuni reduse în miere .În Evul Mediu cei ce aveau acces la bomboanele din zahăr erau doar membrii claselor superioare asta în principal datorându-se și faptului că prețul zahărului era foarte ridicat.

Industria bomboanelor s-a dezvoltat cu repeziciune în prima jumătate a secolului al nouăsprezece-lea atunci când a fost de fapt descoperită și sfecla de zahăr, principalul ingredient al acestora. Pionieratul acestora aduce în prim plan două mari categorii bomboanele mentolate și cele de lămâie. Până la începutul celei de-a doua jumătăți a secolului al nouăsprezece-lea în Statele Unite ale Americii existau deja aproximativ 300 de fabrici de bomboane care erau vândute la kilogram din niște recipiente mari de sticlă.Acestea erau denumite și bomboanele de un penny.

No comments:

Post a Comment