- Care e culmea lenei ?
- Să te afli pe o femeie și să aștepți cutremurul să te hâțâne...
Poporul român s-a îndeletnicit încă din cele mai vechi timpuri să spună de bancuri, snoave, anecdote, fabule. Cu alte cuvinte am putea spune că poporul român este un popor alcătuit din oameni cu un dezvoltat simț al umorului ceea ce nu este un lucru chiar rău.
Umorul pe care poporul nostru l-a căpătat de-a lungul timpului are și o notă autentică dar în principal a fost împrumutat de la alte popoare cu care de-a lungul istoriei s-a intrat în contact pentru schimburi culturale și de alte tipuri.
Unele dintre cele mai întâlnite tipuri de glume în cultura românescă sunt cele pe criterii etnice. Subiectele principale care sunt abordate atunci când este vorba de un astfel de umor sunt refuzul de a munci , furatul , zgârcenia și multe altele funcție de stereotipurile cu caracter negativ care sunt cunoscute despre etnia respectivă pe teritoriul țării noastre sau în întreaga lume.
Un alt tip de glume românești autentice sunt cele care se referă la oamenii din diverse regiuni ale țării. Așa au apărut și se disting 3 mari categorii de bancuri : bancuri cu olteni, bancuri cu moldoveni și bancuri cu ardeleni. Care mai de care au particularitățile lor iar în jurul acestora sunt dezvoltate tot felul de snoave.
No comments:
Post a Comment