Un cercetător al comoprtamentului animalelor și păsărilor a realizat un studiu amănunțit cu privire la capacitatea unei ciori sălbatice de a rezolva anumite teste așa zise de inteligență și de a își însuși anumite obiceiuri fără prea mari probleme. Studiul acestuia avea sa îi schimbe perspectiva atât lui cât și a celor care au urmărit rezultatul final cu privire la cât de inteligente sunt păsările și în special ciorile.
În videoclipul de mai este prezentat doar testul final la care a fost supusă această cioară. În spatele acestui test final extrem de dificil stă o muncă destul de asiduă de câteva luni de zile timp în care această cioară a rezolvat o mulțime de teste care îi vizau inteligența. Antrenamentul acesta a scos în evidență adevăruri chiar necunoscute până în momentul acestui studiu.
Cioara este o specie de pasăre care prezintă un cioc puternic și are penele de culoare neagră. Acestea nu își schimbă în timpul unui an culoarea penelor. Ciorile sunt zburătoare foarte bune și sunt rapid de recunoscut mai ales după tipul de croncănit și nu în ultimul rând tonalitatea pe care o schimbă atunci când întâlnesc perechea. Ciorile au o activitate intensă în timpul zilei fiind observate mai ales pe campuri de la răsăritul soarelui până la apus. Ciorile își clădesc cuiburile în copaci mai ales în vârfurile acestora și nu sunt neapărat păsări migratoare în funcție de temperaturile locurilor unde se află ele pot rămâne și sedentare.
Hrana acestor păsări este de două tipuri de origine vegetală și de origine animală. Așadar ele consumă în primul rând seminte, fructe dar și insecte, melci, larve și mamifere de dimensiuni reduse. Așadar pe lângă comportamentul tipic unei păsări ciorile ne surprind se pare mai nou prin inteligența lor ieșită din comun
No comments:
Post a Comment