În zilele noastre toate telefoanele mobile au cel puțin o cameră foto integrată, iar asta face că fiecare dintre noi să devină un mic fotograf mai mult sau mai puțin talentat. Cu toate acestea însă camera unu smartphone nu reprezinta nici pe jumătate dintr-o cameră foto adevărată, așadar de multe ori calitatea pozelor captate poate fi indoielnică nu datorită talentului de fotograf din noi ci datorită tehnologiei folosite.
Există totuși câteva metode care vor face din orice telefon mobil care are o cameră foto cât de cât funcțională să capteze cele mai impresionante imagini. În videoclipul de mai jos produs de cei de la Cooperative of photography veți putea descoperi aceste metode și după ce le veți pune în practică veți putea să vă lăudați prietenilor și apropiaților cu cele mai interesante și mai artistice fotografii.
Cuvântul fotografie deși pare greu de crezut nu are doar o semnificație în vorbirea curentă ci chiar trei. În primul rând fotografia este numită tehnica de a da naștere unor imagini sub acțiunea directă a luminii, În al doilea rând ea reprezintă imaginea obținută prin tehnica descrisă mai sus iar în ultimul rând reprezintă o ramură componentă a artei grafice care utilizează tehnica de care aminteam.
Etimologia cuvântului fotografie este alcătuită din două cuvinte separate provenite din gracă. Primul cuvânt este phos și poate fi tradus ca lumină, iar celălalt graphis care în traducere liberă înseamnă a scrie. Așadar dacă luăm literalmente cuvântul fotografie înseamnă scriere cu lumină. Probabil de aceea în vorbirea de zi cu zi se folosește foarte des și termenul de imagine foto. Datorită faptului că tehnica a avansat foarte mult putem spune că și fotografia a intrat într-o altă eră în ultimii ani trecându-se de la fotografia pe suport fizic la fotografia pe suport digital mult mai usor de făcut și cu siguranță mult mai ușor de păstrat ca amintire.
No comments:
Post a Comment