Tuesday, August 23, 2016

Ce Se Întâmplă Când Stai La Volan Pe Facebook Messenger Într-un BMW 320d !

Numărul accidentelor pe șoselele din întreaga lume cauzate datorită folosirii telefonului mobil a crescut în ultimii ani exponențial, mai ales datorită faptului că acestea au început să fie obiecte indispensabile în viața noastră. Veți vedea ce se întâmplă atunci când utilizezi telefonul mobil execesiv în drumul tău, fie el și pe autostradă. Imaginile din videoclipul de mai jos sunt grăitoare în acest sens.

Dacă în trecut utilizarea telefonelor mobile era doar în scopul vorbitului cu alte persoane, odată cu apariția smartphone-urilor și a rețelelor de socializare conectate la acesta s-a ajuns ca din ce în ce mai mulți șoferi să utilizeze aplicații precum Facebook Messenger sau WhatsApp chiar în timp ce se află la volan. Acest lucru este deosebit de periculos pentru că dacă în cazul vorbitului puteai fi atent doar la partea carosabilă deși o mână o utilizai pentru a ține telefonul mobil, acum de multe ori poți tasta cu o mână dar trebuie să fii atent și la ecranul smartphone-ului și automat nu mai ești atent la ce se întâmplă în traficul din jurul tău.

Acest lucru se întâmplă și în imaginile de față când șoferul unui autoturism BMW 320d circula cu viteză destul de mică în aglomerația de pe șosea, dar în momentul când a început să se uite la ecranul telefonului atenția a dispărut și nu a mai văzut că cei din față au frânat. Rezultatul ? Evident un accident de toată frumusețea care probabil îl va face să fie mai atent pe viitor și să nu mai utilizeze niciodată telefonul mobil atunci când se află la volan.

De altfel și la nivel național a pornit o campanie vizibilă a polițiștilor rutieri care vizeaza în special șoferii ce utilizează telefoanele mobile în timpul mersului fie că e vorba de vorbit sau de orice altceva. În sensul acesta au fost aplicate amenzi numeroase pentru a îi disciplina pe șoferi.

Sursa: Youtube.com

No comments:

Post a Comment